In Memoriam Toše Fan Forum


Join the forum, it's quick and easy

In Memoriam Toše Fan Forum
In Memoriam Toše Fan Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Latest topics
» >>Ovdje / Here<<
Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje! Empty17/10/2015, 2:31 pm by rebeka

» Poznati izvode pesme Tošeta Proeskog za pomoć Slavici
Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje! Empty19/3/2013, 12:02 am by plavooka

» Pomozimo Rašku Milenkoviću!
Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje! Empty17/11/2011, 1:06 am by Anna:-)

» PRODAJOM DO HUMANOSTI
Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje! Empty3/10/2011, 12:11 am by toniSK

» Daruj krv, daruj život!
Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje! Empty1/10/2011, 1:45 am by Maki<3

» Javni natječaj: Pisanje priče o Toši
Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje! Empty1/7/2011, 3:26 pm by Tony

» Koncert za Ines
Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje! Empty10/2/2011, 3:14 pm by Marjan

» Kutak za pitanja neregistriranih korisnika
Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje! Empty5/2/2011, 2:41 pm by Monija

» Zaklade
Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje! Empty21/12/2010, 11:22 pm by Monija

Login

Zaboravih zaporku

Statistics
Registriranih korisnika/ca: 3034.
Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: malla222.

Ukupno postova: 116513. in 4491 subjects
rujan 2021
ponutosričetpetsubned
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Calendar Calendar


Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje!

2 posters

Go down

Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje! Empty Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje!

Postaj by Monija 8/12/2009, 2:55 pm

Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje za najteže bolesnu djecu Slavonije

21.10.2009. 12:12

Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje! 2009_11_24_daj5_skoro_150

[24.11.2009.]
Za male Slavonce i Baranjce na Odjelu intenzivne njege pedijatrije u Osijeku u humanitarnoj akciji Daj pet! već je tijekom prvih mjesec dana akcije stiglo više od 112.000 poziva na humanitarni broj telefona 060 9006.

„Drago mi je što su hrvatski građani prepoznali da su djeca koja se liječe u osječkoj bolnici jednako teško bolesna kao i druga djeca bilo gdje u svijetu, a vrhunski uvjeti intenzivnog bolničkog liječenja kakvo je dostupno djeci u bogatijim državama nisu nedostižni ni kod nas.
Zdravstveni djelatnici osječke pedijatrije mogu i znaju, ne nedostaje
im ni znanja, ni želje, ni volje, ni motiva, ali potreba za suvremenijom opremom, boljim prostorima i neprekidnom edukacijom osoblja, trajan je imperativ“, naglasio je dr. Igor Berecki
, pročelnik Odjela intenzivne njege pedijatrije u Osijeku te upravitelj fundacije Milo moje.

Klinički odjel za intenzivno liječenje djece je mjesto intenzivnog liječenja djece u dobi od mjesec dana do osamnaeste godine, te se u njemu godišnje liječi 600 do 650 životno ugrožene djece iz svih većih i manjih mjesta istočnoga dijela Hrvatske.
Prikupljanje pet milijuna kuna za potpunu obnovu i proširenje Odjela je krajnji cilj akcije, a kako bi se on ostvario akciji su se već priključile velike hrvatske kompanije – pokrovitelj Pliva, sponzori Hypo Alpe-Adria-Bank i T-HT te partneri akcije Europlakat, PSC Zagreb, Novelti Millenium te Millenium promocija.

Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje! 2009_11_24_daj5_ivicamudrinic_anasaric_markusferstl_igorberecki_matkobolanca_miroslavskoro_400
Ivica Mudrinić, Ana Šarić, Markus Ferstl, Igor Berecki, Matko Bolanca i Miroslav Škoro

„Ovo nije prvi puta da PLIVA pomaže najmlađima stvarajući uvjete za njihov
ugodniji boravak u bolnici, kvalitetnije liječenje i brži oporavak pa je uključivanje PLIVE u projekt Daj pet! nastavak naših dugogodišnjih ulaganja u zajednicu. Jer biti društveno odgovoran ne znači donirati samo u vrijeme Božića, a ovaj projekt, nastao na dobroj volji i iskrenoj želji za pomaganjem djeci, projekt je na koji smo osobito ponosni“ naglasio je predsjednik Uprave Plive,
Matko Bolanča.

Vrhunac ove humanitarne akcije bit će 10. prosinca kada će se održati dva velika humanitarna koncerta na glavnom osječkom i zagrebačkom trgu. U Osijeku će predvođeni Miroslavom Škorom nastupiti Massimo Savić, Neno Belan, Danijela Martinović, Denis Dumančić, Boris Novković,Slavonske lole i dr., dok će zagrebačku publiku od 20.20 sati zabavljati Vanna, Oliver Dragojević, Doris Dragović, Magazin, Colonia, Natali Dizdar, Jacques Houdek i mnogi drugi.

Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje! 2009_11_30_daj5_popis_400

„Sudjelovanje u projektu Daj pet!, kojim će i osječka Pedijatrija dobiti adekvatnu jedinicu intenzivne njege za nas je više od humanitarne akcije. Akcija Daj pet! odražava našu odgovornost i predanost pomaganju projekata od stvarne društvene širine i želju Hypo banke da još aktivnije sudjeluje u formiranju osjećaja društvene odgovornosti. To je naša obveza prema prostoru u kojem smo čvrsto poslovno i osobno ukorijenjeni, a mališani Slavonije i Baranje definitivno zaslužuju standarde kakvi su i u drugim dijelovima zemlje uobičajeni“, zaključio je predsjednik Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank Markus Ferstl.

Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje! 2009_11_24_daj5_400

NAJAVA: Trg: ŽMK 'Legice' - prikupljanje sredstava za humanitarnu akciju 'Daj pet!'
[22.10.2009.] Fundacija "Milo moje" predstavila je u Osijeku veliku humanitarnu akciju "Daj pet!" kojoj je cilj tijekom dva mjeseca prikupiti novčana sredstva za proširenje, uređenje i osuvremenjivanje prostora Odjela intenzivnog liječenja djece Kliničke bolnice Osijek.

Taj odjel mjesto je intenzivnog liječenja djece u dobi od mjesec dana do osamnaeste godine, te se u njemu godišnje liječi 600 do 650 životno ugrožene djece iz svih dijelova istočne Hrvatske.

„Za liječenje najteže bolesne djece, osim neupitnog znanja, truda i ljubavi
osoblja koje se brine o toj djeci, potreban je i novac: intenzivna medicina je najskuplja moguća medicina jer zahtijeva suvremen prostor i opremu, te vrhunski educirano specijalizirano osoblje. Nažalost, osječki intenzivni odjel za djecu jedini je takav odjel u Hrvatskoj koji nije u zadnjih deset godina bio značajnije renoviran ili opremljen suvremenim medicinskim aparatima“
, naglašava dr. Igor Berecki, pročelnik Kliničkog odjela intenzivnog liječenja djece i upravitelj fundacije "Milo moje".

S motivom stvaranja što boljih uvjeta liječenja djece s najtežim oblicima bolesti u Slavoniji, akciji su se već pridružili mnogi uvaženi
građani i institucije, kako grada Osijeka, tako i cijele Hrvatske. U ime Kliničke bolnice
Osijek humanitarnu akciju su podržali ravnatelj bolnice doc.dr.sc.
Željko Vranješ te vms. Terezija Farkaš, pomoćnik ravnatelja za zdravstvenu njegu.

Osnivač fundacije "Milo moje" Miroslav Škoro pozvao je sve na sudjelovanje u akciji: „Zahvaljujem svima koji pomažu rad naše fundacije. Početna sredstva samo su kap u moru potreba naših štićenika i pred nama je dug put koji možemo savladati samo uz pomoć svih vas. Uključite se u akciju "Daj pet!". Dajmo "peticu" malim ručicama koje će nam to u budućnosti sigurno vratiti.“

Vrhunac ove akcije bit će humanitarni koncerti koji će biti istodobno održani na glavnim gradskim trgovima u Osijeku i Zagrebu 10. prosinca ove godine, a koje će uživo prenositi Hrvatska radiotelevizija – glavni medijski pokrovitelj akcije.

Građani se akciji mogu pridružiti pozivom na

humanitarni broj telefona 060 9006 (SMS 67353) ili
uplatom na račune u Hypo Alpe-Adria-Bank;
kunski:
2500009–1102195843,
IBAN: HR64 2500 0091 1021 95843.

[21.10.2009.]
Klinički odjel intenzivnog liječenja djece dio je Klinike za pedijatriju Kliničke bolnice Osijek. Taj je odjel mjesto intenzivnog liječenja djece u dobi od mjesec dana do osamnaeste godine, te se u njemu godišnje liječi 600 do 650 životno ugrožene djece iz svih mjesta istočnoga dijela Hrvatske. Uz osječki, u Hrvatskoj postoji još samo kliničkih odjela takvog profila: tri u petZagrebu (Rebro, Klaićeva i Infektološka klinika), te po jedan u Splitu i Rijeci.

Nasuprot tim centrima, u osječki Odjel intenzivnog liječenja djece nije značajnije ulagano u zadnjih deset godina. Pod sve većim suvremenim zahtjevima medicine prostori i oprema Odjela intenzivnog liječenja djece sve manje odgovaraju rastućim medicinskim i pedagoško-psihološkim standardima bolničkog liječenja djece. Postojeći raskorak nije nemoguće premostiti, ali osnovni problem je u novcu. Kako bi se dostigli željeni standardi u veličini i opremljenosti odjela te malim bolesnicima olakšali teški
dani, procjenjuje se da je potrebno
5.000.000 kuna.


Fundacija "Milo moje",
osnovana u svrhu prikupljanja dodatnih sredstava za poboljšanje funkcioniranja i edukacije kadrova Odjela intenzivnog liječenja djece Klinike za pedijatriju KB Osijek, od početka svoga rada 2008. godine kontinuirano provodi razne akcije. Jedan od inicijatora i službeni osnivač fundacije "Milo moje" osječki je estradnjak Miroslav Škoro, koji se (treba podsjetiti!) potpuno odrekao svojih primanja tijekom saborskog mandata i donirao ih kao financijsku osnovu za pokretanje fundacije. Bez njegovog humanog angažiranja ova akcija ne bi niti zaživjela. Humanitarna akcija, simboličnog naziva "Daj pet!", jedan je od projekata osmišljenih u fundaciji "Milo moje" za pomoć mališanima koji se tamo liječe.


Cilj ove humanitarne akcije je u vremenskom periodu od 19. listopada do 10. prosinca 2009. prikupiti novčana sredstva putem telefonskih poziva i velikog završnog humanitarnog koncerta na zagrebačkom i osječkom središnjem trgu, 10. prosinca, kojima će se omogućiti bolji uvjeti i oprema mališanima cijele Slavonije. Na koncertima će nastupiti poznati hrvatski estradni izvođači, uz izravan prijenos Hrvatske radiotelevizije. Tijekom večeri građani će pozivom na telefonski broj moći donirati sredstva i porazgovarati s jednom od poznatih osoba iz hrvatskog političkog, društvenog i gospodarskog života.

Glasnogovornica ove humanitarne akcije najbolja je hrvatska atletičarka Blanka Vlašić. Blanka Vlašić odlučila je sudjelovati u ovoj plemenitoj akciji te tako svojim angažmanom pomoći komunicirati s javnosti i u prikupljanju
potrebnih sredstava za pomoć djeci osječke bolnice.


Potrebna potpora projektu tražena je prvenstveno u velikim hrvatskim kompanijama. Najveća hrvatska farmaceutska kompanija Pliva glavni je pokrovitelj akcije, sponzori su Hypo Alpe-Adria-Bank i T-HT, a medijski partneri HRT i EPH.

Konferencija za novinare
na kojoj će biti predstavljena humanitarna akcija "Daj pet!" osječke
fundacije "Milo moje" održat će se u četvrtak 22. listopada 2009. u
11:00 sati u Kliničkoj bolnici Osijek, zgrada Maternite (4. kat).

Više na web stranici:
http://www.dajpet.com.hr
Monija
Monija
************
************

Female Broj postova : 5717
Age : 44
Location : Croatia, Osijek
Points : 2504

http://www.tose.bloger.hr/

[Vrh] Go down

Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje! Empty Re: Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje!

Postaj by Monija 10/12/2009, 6:15 pmDaj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje! 2009_11_24_daj5_skoro_150[10.12.2009.] Vrhunac humanitarne akcije "Daj pet!" za male Slavonce i Baranjce na Odjelu intenzivne njege pedijatrije u Osijeku bit će danas, 10. prosinca u 20h, kada će se održati dva velika humanitarna koncerta na glavnom osječkom i zagrebačkom trgu.Konačan popis izvođača:

Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje! 14764_1219073408469_1577936868_548668_4747471_n
Monija
Monija
************
************

Female Broj postova : 5717
Age : 44
Location : Croatia, Osijek
Points : 2504

http://www.tose.bloger.hr/

[Vrh] Go down

Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje! Empty Re: Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje!

Postaj by Monija 10/12/2009, 6:58 pm

Citiram sa Bloga gdje sam napisala pod komentar :

Postovani Obozavatelji, dragi Posjetitelji i svi plemeniti ljudi humanog srca i duse..

Obavijestavam sve Vas, o Velikom Humanitarnom koncertu i akciji nazvanoj "Daj 5!"
Citiram:

"Daj pet! - večeras veliki koncert na osječkome glavnom trgu"

[10.12.2009.] Vrhunac humanitarne akcije "Daj pet!" za male Slavonce i Baranjce na Odjelu intenzivne njege pedijatrije u Osijeku bit će danas, 10. prosinca u 20h, kada će se održati dva velika humanitarna koncerta na glavnom osječkom i zagrebačkom trgu."...

Zbog toga...


Dragi nasi ... Svi ste pozvani od srca na koncerte u Osijeku i Zagrebu a tko ne bude mogao nazociti samom humanit. koncertu, izravno cete moci gledati TV prijenos UZIVO na HRT 2 televiziji.

Budimo humani i plemeniti te donirajmo 5kn., za proširenje, uređenje i osuvremenjivanje prostora Odjela intenzivnog liječenja djece Kliničke bolnice Osijek - Za najteze bolesnu djecu Slavonije!


Blagodaram najmnogu! Ve sakam site Smile


So pocituvanje!


Monija - Osijek ( Admin IMTFC & F)

PS: Moja malenkost, moja seka blizanka i moje legice i lege biti cemo na osjeckom trgu te uvelicati ovaj humanitarni dogadjaj za pomoc tesko bolesnoj djeci Slavonije! Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje! 847392


Zadnja promjena: Monija; 10/12/2009, 7:38 pm; ukupno mijenjano 1 put.
Monija
Monija
************
************

Female Broj postova : 5717
Age : 44
Location : Croatia, Osijek
Points : 2504

http://www.tose.bloger.hr/

[Vrh] Go down

Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje! Empty Re: Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje!

Postaj by Tony 10/12/2009, 7:35 pm

Svaka čast Monija na ovom izvještaju. Sigurno ću gledati ovu hvale vrijednu humanitarnu akciju na HRT2. Da mogu rado bi učestvovao. Pozdrav.
Tony
Tony
************
************

Male Broj postova : 7540
Age : 33
Location : Bosnia & Herzegovina
Points : 3221

http://www.tose.bloger.hr

[Vrh] Go down

Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje! Empty Re: Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje!

Postaj by Monija 11/12/2009, 2:47 am

Dragi moji,

Na humanit. koncertu u Osijeku je bilo bozanstveno, veselo, ponosno i carobno! Puno dragih ljudi, plesa, pjevanja i veselja! Predivan osjecaj koji cu vijecno cuvati u srcu i dusi mojoj Slavonskoj! Najljepse i toplo u srcu bilo mi je ... pjesma od Gazdi... Kad zamirisi tresnja.........

Hvala na velicanstvenom dogadjaju u Osijeku!

Vasa Adminica - Monija
Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje! 847392
Monija
Monija
************
************

Female Broj postova : 5717
Age : 44
Location : Croatia, Osijek
Points : 2504

http://www.tose.bloger.hr/

[Vrh] Go down

Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje! Empty Re: Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje!

Postaj by Monija 15/12/2009, 9:35 pm

Humantarnom akcijom Daj pet! prikupljeno gotovo 3 milijuna kuna

Zagreb, Osijek – Velikim humanitarnim koncertima u Zagrebu i Osijeku završio je prvi dio humanitarne akcije „Daj pet!“ za obnovu i proširenje Odjela intenzivne njege pedijatrije u Osijeku. Na koncertu u Zagrebu su nastupili Colonia, Oliver Dragojević, Natali Dizdar, Jacques Houdek, Antonija
Šola, Magazin, Massimo, Martina Tomčić, Sandra Bagarić, Gibonni i Neno
Belan. U Osijeku na Trgu Ante Starčevića publiku su zabavljali predvođeni Miroslavom Škorom Saša Lozar, Tedi Spalato, Slavonske lole, Gazde, Baruni, Prva liga, Denis Dumančić, Shorty, Žera&Lira i Dado Topić. Pozivima na humanitarni broj telefona, slanjem SMS poruka te donacijama sponzora sakupljeno je 2.950 000,00 kuna.

Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje! Vedran-Mlikota-i-Nevena-Rendeli-400x266

Vedran Mlikota i Nevena Rendeli

U call centru u Osijeku na pozive su odgovarali poznati Osječani i njihovi gosti, između ostalih i glumci Dječjeg kazališta, HNK Osijek, nogometaši NK
Osijeka, poznati političari, glazbenici, sportaši i gospodarstvenici.
Akciju su podržali pokrovitelj Pliva te sponzori Hypo Alpe-Adria-Banka i T-Hrvatski telekom.

Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje! Sandra-Bagaric-i-Martina-Tomcic-400x266

Sandra Bagaric i Martina Tomcic

Fundaciju Milo moje osnovao je Miroslav Škoro, uplatama od svoje saborske plaće, a zajedno s kolegama iz Fundacije – dr. Igorom Bereckim, pročelnikom Odjela za koji se prikupljaju sredstva, Tihomirom Slivkom, Marcelom Melerom,
Tijanom Čupić, Marijem Topićem i Marijem Petrovićem ovom akcijom do sada je uspio prikupiti prva sredstva za obnovu Odjela intenzivne njege, čime će se malim Slavoncima i Baranjcima koji završe na intenzivnoj pedijatriji u Osijeku, omogućiti bolji uvjeti za izlječenje.

Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje! Massimo-266x400

Massimo

Ovo nije kraj akcije „Daj pet!“ , već će se ona nastaviti do svibnja 2010. godine, a sredstvima do tada prikupljenim financirat će se i dodatni ležajevi,
nova oprema i dodatna edukacija medicinskog osoblja.

Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje! Gibonni-400x266

Gibonni


Više na web stranici:
http://www.dajpet.com.hr
Monija
Monija
************
************

Female Broj postova : 5717
Age : 44
Location : Croatia, Osijek
Points : 2504

http://www.tose.bloger.hr/

[Vrh] Go down

Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje! Empty Re: Daj pet! - humanitarna akcija osječke fundacije Milo moje!

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.